Een winterweek in Värmland

Om je  te laten zien wat mogelijk is hebben wij ter inspiratie een prachtige winterweek in Värmland samengesteld. Natuurlijk kun je jouw vakantie helemaal aanpassen naar jouw wensen. Kijk hiervoor op onze aanbod-pagina.

Dag 1: Je vertrekt met Stena Line vanuit Kiel op weg naar Göteborg in Zweden. Onderweg geniet je van het heerlijke dinerbuffet en een drankje aan de bar. Waarna je je hut opzoekt om comfortabel slapend een groot deel van je reis af te leggen.

Dag 2: Aangekomen in Göteborg ga je op weg naar Värmland, onderweg geniet je van het veranderende Zweedse winterlandschap. Na een prachtige reis  kom je aan bij The Green House Sunnemo waar je warm welkom wordt geheten door Arie en Ellen, de eigenaren. Je verblijft in een comfortabel appartement met uitzicht over het winterse landschap

Dag 3: Er zijn vandaag geen activiteiten gepland maar in de persoonlijke reisgids die je van ons gekregen hebt staan voldoende tips. Je besluit de omgeving te verkennen en naar Brattfallet, een waterval in de buurt die elke winter weer bevriest, te rijden.

Dag 4: Vandaag ga je sneeuwscooteren bij Snowscooter Safari Sweden. Met behulp van de routebeschrijving in je persoonlijke reisgids vind je makkelijk de weg terwijl je geniet van het sprookjesachtige landschap. Aangekomen ga je, na een uitgebreide instructie, op pad met Arjen de eigenaar van Snow Scooter Safari Sweden. Je rijdt over bevroren meren en komt op plekken waar geen mens geweest is.

Dag 5: Een bezoek aan het elandenpark Värmlands Älgpark. Tijdens de tour kom je oog in oog met de koning van het woud te staan en leer je alles over deze geweldige dieren.

Dag 6: Vandaag ga je op pad met de husky-slee. Bij aankomst wordt je niet alleen verwelkomd door Hans en Yvonne de eigenaren van Highyard Sleddogs maar ook door het geblaf en gehuil van hun ruim 25 husky’s. Na kennismaking met de honden en een uitgebreide uitleg over dit bijzondere ras en het sleeën ga je op pad. Dit mag in de slee maar wat is er nu mooier om zelf de slee als een musher te besturen!

Dag 7: De dag van vertrek is aangebroken. Uitgerust en met heel veel mooie herinneringen vertrek je weer naar Göteborg waar je aan boord van een Stena Line veerboot weer ontspannen terugvaart naar Kiel.

Dag 8: Aankomst in Kiel.