Samen een week naar de sneeuw

Om je te laten zien wat mogelijk is hebben wij ter inspiratie een prachtige winterweek voor een gezin met kinderen in Värmland samengesteld. Natuurlijk kun je jouw vakantie helemaal aanpassen naar jouw wensen. Kijk hiervoor op onze aanbod-pagina.

Dag 1: Aankomst

Na een prachtige reis kom je aan bij je stuga op Sundbergsheden Stugby. De eigenaren zien jullie al aankomen rijden en heten jullie van harte welkom. Na een korte kennismaking brengen ze jullie naar jullie huisje. Nadat jullie je spullen hebben uitgepakt genieten jullie nog even van een drankje bij de haard terwijl de kinderen buiten in de sneeuw spelen. De eerste sneeuwpop wordt gebouwd.

Dag 2: Arrensleetocht

Al jullie wakker worden zien jullie dat er de afgelopen nacht een vers laagje sneeuw bij gevallen is. De kinderen willen meteen naar buiten om de sneeuwpop waar ze gisteren aan begonnen zijn af te maken. Na de sneeuwpret gaan jullie op weg naar Our Little Farm voor een arrensleetocht. In een door paarden voortgetrokken slee glijden jullie door het winterwonderland en genieten van de rust en de stilte. Tijdens een korte pauze grillen jullie boven een vuurtje hamburgers en worstjes. Hierna stappen jullie weer in de slee voor het laatste deel van de tocht door de besneeuwde bossen.

Dag 3: Sleetje rijden

Wat is een wintervakantie zonder sleetje rijden? Op Hovfjälet, een wintersportgebied in de buurt, ligt een prachtige pulkabacke (slee-helling). Terwijl de kinderen niet genoeg kunnen krijgen van het sleeën genieten jullie van het prachtige uitzicht.  Na het sleeën is het tijd voor een kop warme chocomelk in het restaurant waarna jullie weer terug gaan naar jullie warme stuga om de dag rustig af te sluiten.

Dag 4: Huskysledetocht en sneeuwschoenwandelen

Als jullie wakker worden zien jullie dat de zon schijnt. Een prachtige dag voor een bezoek aan Highyard Sleddogs en Rob’s Sowshoe Adventure. Aan gekomen bij Highyard worden jullie verwelkomd door de Hans en Yvonne de eigenaren én door het enthousiaste geblaf en gehuil van de husky’s. Na een uitgebreide uitleg over dit bijzondere ras en het sleeën gaan jullie op pad. De kinderen gaan in de slee bij Hans en jullie kunnen ervaren hoe het is om als musher zelf de slee door het besneeuwde landschap te sturen. Na afloop kunnen de kinderen nog even met de husky’s knuffelen terwijl jullie je opwarmen in de gezellige grillhut waar jullie genieten van je zelf gegrilde hamburger en een warm drankje. Hierna is het tijd voor een sneeuwschoenwandeling. Jullie gaan samen met Rob, de gids, op pad om op plekken te komen waar je anders niet komt. Onderweg is er alle tijd voor vragen en al pratend genieten jullie van het prachtig besneeuwde landschap.

Dag 5: Winterwandeling

Na het ontbijt gaan jullie op weg naar Högbergsfältet voor een sneeuwwandeling. De routebeschrijving vinden jullie in de persoonlijke reisgids die jullie van ons ontvangen hebben. Högbersfältet is een oud mijngebied en een prachtige plek plek voor een winterwandeling. Het hoogtepunt is Tilas Stol een oude mijngang waar je doorheen loopt om in een van de mijnen te komen. Aangekomen in de mijn zien jullie de reusachtige ijspegels en andere ijscreaties die hier elke winter door de natuur gevormd worden.

Dag 6: Elandenpark

Een bezoek aan een elandenpark mag natuurlijk niet in jullie winterreis ontbreken. In Värmlands Älgpark kun je de koning van het woud van dichtbij ontmoeten. De ervaren gidsen vertellen jullie alles over deze prachtige beesten en hun leefgebied. Terwijl de kinderen genieten van het voeren van de elanden, luisteren jullie naar het enthousiaste verhaal van de gids en leren waar je op moet letten om ook in het wild elanden te spotten.

Dag 7: Vertrek

De dag van vertrek is aangebroken. Na het inpakken van de auto is er nog even tijd voor een laatste sneeuwballen gevecht. Dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen van de gebouwde sneeuwpoppen. Op de terugweg is het stil op de achterbank. Nagenietend van een schitterende week keren jullie weer naar huis terug.