Nieuwsbrief Februari

Een nieuw jaar, een nieuwe naam vanaf nu zullen we al onze reizen, accommodaties en activiteiten gaan aanbieden onder de naam Explore Värmland. Explore Värmland staat voor kleinschaligheid en persoonlijk contact. Hier bemiddelen we tussen reizigers en aanbieders van accommodaties en activiteiten in Värmland die wij allemaal persoonlijk kennen. Samen gaan we ervoor zorgen dat jullie een geweldige vakantie in Zweden hebben! In ieder nieuwsbrief geven we je tips voor je vakantie in Värmland. Natuurlijk vind je op onze site nog veel meer.

Esmee’s Cottage

Deze vakantiewoning is geschikt voor 2-4 personen en gelegen op het terrein van Bed & Breakfast The Lodge.
De woning is op de benedenverdieping voorzien van: een woonkamer, een kitchenette met elektrisch kooktoestel, koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat, een ruime badkamer met twee douche
En op de bovenverdieping: twee grote slaapkamers met comfortabele twee persoons bedden 180 x 200
Meer weten

Skiën

In Värmland vind je diverse skigebieden De meest  zijn Branäs, Hovfjället en Ski Sunne. Het grootste skigebied in Värmland is Branäs. Branäs heeft 31 afdalingen, 21 liften, het langste stuk dat je in één keer kunt skiën is 3 kilometer en het hoogteverschil is 415 meter. Ondanks de korte dagen in de winter kan er toch lang geskied worden omdat een groot deel van de pistes verlicht is. Verder vind je er 28 kilometer aan loipes. Hovfjället is kleiner maar kent nog steeds 21 afdalingen 6 liften en ongeveer 20 kilometer aan loipes. Ski Sunne is nog wat kleiner maar met 9 pistes absoluut niet minder leuk. Meer over skiën in Zweden lees je op onze blog

Sneeuwquads

Ook wanneer er onvoldoende sneeuw ligt om met de sneeuwscooters op pad te gaan kun je bij Snowscooter Quad safari Sweden terecht. Je gaat samen met een gids op pad met de sneeuwquads. Dit zijn quads die uitgerust zijn met rupsbanden. Met deze machines kun je in deze omstandigheden (bijna) overal komen in het terrein. Onderweg geniet je van het prachtige landschap van Värmland en stop je uitgebreid voor foto’s en een kopje koffie of thee.
Meer weten of lees onze avonturen op onze blog

Nieuw in ons aanbod: Wärdshuset Klarälvdalen B & B

Deze mooie B&B is gevestigd in een voormalig, kleinschalig hotel nabij het populaire familie-skigebied Branäs. Wärdshuset Klarälvdalen heeft zeven kamers waarvan twee familiekamers. ‘s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt gereserveerd met verse producten. De B&B beschikt over een restaurant met een kleine kaart en gratis wifi.

Meer weten

Waar kun je ons tegenkomen?

Wil je liever ons persoonlijk ontmoeten? Dat kan, in maart zijn we te vinden op de kampeer- en outdoorbeurzen van de Vrijbuiter:

  • Roermond op 7 en 8 maart 2020
  • Gouda 14 en 15 maart 2020