Nieuw deze winter

We hebben ons winteraanbod uitgebreid met twee nieuwe activiteiten: sneeuwschoenwandelen en ijsvissen.
Beide activiteiten starten bij Highyard Sleddogs waardoor ze onderling goed te combineren zijn, maar een combinatie met een huskysledetocht is ook mogelijk.
Eventueel kun je een lunch bijboeken in de gezellige Finse grillhut (kota)

Sneeuwschoenwandelen

Wat is er nu leuker dan door de diepe sneeuw te wandelen en op plekken te komen waar je anders nooit zou komen. De techniek is eenvoudig en geschikt voor iedereen die kan lopen. Nadat je de sneeuwschoenen onder je wandelschoenen hebt vastgemaakt ga je met je eigen gezelschap (max. 5 personen, minimum leeftijd 6 jaar) op pad met een ervaren gids. Onderweg geniet je van de prachtig besneeuwde bossen en de oorverdovende stilte en is er alle tijd om foto’s te maken. Tijdens de wandeling vertelt de gids wetenswaardigheden over de omgeving, de Zweedse taal en gewoontes. De lengte en zwaarte van de tocht worden aangepast aan jouw gezelschap. Zelfs wandelen in het licht van de volle maan behoort tot de mogelijkheden!

Uiteraard zijn de sneeuwschoenen en stokken inbegrepen. Natuurlijk zorg je zelf voor warme kleding en goede wandelschoenen.

Meer weten? Kijk dan hier

IJsvissen

Ga na een uitgebreide uitleg op pad om zelf deze bijzondere manier van vissen te ontdekken. De uitrusting die je mee krijgt zijn hengels, een rugzak met daaraan een krukje, een ijsboor en ijspriemen. Nadat je je plekje gevonden hebt boor je zelf een gat in het ijs en dan kan het ijsvissen van start gaan. Terwijl je zo op het ijs zit geniet van je de rust en de stilte om je heen. Hou er rekening mee dat je lang stilzit op het ijs en doe dus warme kleding aan en schoenen met dikke zolen.

Wie weet rooster jij ‘s avonds je zelf gevangen visjes boven een vuurtje.

Meer weten? Kijk dan hier